Onze nieuwste innovatie: De Inno Sway Flipper ®

De nieuwe Inno Sway Flipper ®

Inno Sway Flipper

De Inno Sway Flipper ® is een revolutionaire ontwikkeling! Het vervangingsprobleem van flippers wordt op een innovatieve wijze aanpakt. Beweegbare flippers (zoals toegepast op alle gangbare spreaders), zijn vaak de zwakste schakel in het pick and place-proces van containerbehandeling. In geval van onvoorziene “mispicks” of onbedoeld ruw gebruik, kunnen zowel de flipper als de actuator beschadigen. Dit heeft vaak als gevolg het stoppen van het gehele containerhandlingproces en veel reparatiewerkzaamheden. INNO DOCK SUPPORT heeft de Inno Sway Flipper ® speciaal voor dit probleem ontwikkeld.

De flipper bestaat uit 3 delen. Het middelste gedeelte – de zogenaamde crushbox – is ontworpen om een zekere mate van flexibiliteit te hebben. Deze flexibiliteit zorgt ervoor dat de flipper op een gecontroleerde manier vervormt (en uiteindelijk weer terugspringt) in situaties van verkeerd pikken en overbelasting. Schade aan zowel de flipper als de actuator wordt voorkomen. Het resultaat van deze nieuwe techniek is minder schokbelasting op de actuator en flipper, minder stilstand, meer efficiëntie en dus minder kosten. Vanwege het lage gewicht kan de crushbox eenvoudig en snel worden vervangen. Wilt u meer weten? Aarzel niet om contact met ons op te nemen.

Contact

 

Disclaimer: De flipper is momenteel nog in de testfase. Voor meer informatie en beelden kunt u terecht op onze LinkedIn pagina.

Terug naar het nieuwsoverzicht